Новини

Пуховик зі шкіри оленя та хутром нутрії: керівник поліції Харківщини одягнувся у брендовий одяг за понад 150 тис. грн?

20 листопада начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко приїхав коментувати вибухи гранат у Харкові: «горе-месник» під час з’ясування стосунків з ексдружиною підірвав три гранати та йому ампутувало кисть руки. Але керівник поліції області приїхав не у поліцейській формі та не аби в якому одязі, а у брендовому – вартістю понад 150 тисяч гривень.

Про це Police Control Ukraine повідомило проінформоване джерело.

За інформацією джерела, на відео можна побачити одягнутого керівника поліції Харківщини Валерія Сокуренко у чорний пуховик бренду «Enrico Mandelli» з колекції «осінь-зима 2020-2021». Наприклад, на сайті магазину «Symbol» він коштує 154 684 грн (наразі на нього діє знижка 39% – 92 811 грн). Зазначається, що відповідний пуховик зроблен зі шкіри оленя та має комір з хутра нутрії.

Читайте також: Глава полиции Харьковской области Валерий Сокуренко купил себе ученое звание?

Також на відео можна побачити, що Валерій Сокуренко одягнув шапку «Moncler» з колекції «осінь-зима 2020-2021». На сайті магазину «Symbol» вона коштує 7 280 грн. Зазначається, що вона зроблена з вовни.

Отже, якщо навіть враховувати знижку на пуховик, брендовий одяк керівника поліції області виходить вартістю близько 100 тисяч гривень. І цю маленьку частину «осіннього луку» спокійно можна побичити, як то кажуть, по «наружке». Начебто і очільник поліції області досвідчений, але так спалитися із логотипами, ймовірно, любов до прекрасного.

Слід відмітити, якщо зазначений одяг був придбаний не зі знижками, то відповідно вимог щодо подання повідомлення про зміни в майновому стані, згідно до частини другої статті 52 ЗУ «Про запобігання корупції», Сокуренко мав задекларувати отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (станом на 01.01.2020 прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2102,00 грн. х 50 = 105100 грн.). Зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку зобов’язаний повідомити про це Національне агентство.

Нагадаємо, раніше Police Control Ukraine повідомляв про підроблені медичні довідки для генерала поліції Валерія Сокуренко керівника СБУ, підроблені автономери та заниження вартості автівок на Харківщині, та про те, як заступник керівника слідчого управління Харківщини, ймовірно, «кришує» корупцію у «сервісних центрах МВС».

Related Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button