Без категорії

Поліція повідомила про нові підозри Сальдо та ще семи зрадникам з Херсонської області.


Поліція повідомила про нові підозри колаборанту Володимиру Сальдо та ще семи громадянам України, які, за даними слідства, добровільно пішли на співпрацю з Росією під час окупації Херсонської області.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

“Під час вторгнення росіян колаборанти, будучи громадянами України та маючи досвід роботи на керівних посадах, добровільно пішли на співпрацю з окупантами”, – йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, п’ятеро з них взяли участь у незаконних “виборах” на тимчасово окупованій території Херсонської області та стали депутатами “Херсонської обласної думи першого скликання”.

Також ще троє колаборантів при окупаційних владах держави-агресора стали керівниками так званих “органів місцевого самоврядування”, а саме:

начальником відділу освіти Скадовської ВГА, начальником відділу земельних відносин міністерства сільського господарства Херсонської області, начальником відділу з питань праці міністерства праці та соцполітики Херсонської області. пресслужба Нацполіції Фото: пресслужба Нацполіції Також правоохоронці уточнили, що серед зрадників — колишній заступник голови обласної ради Херсонської області та народний депутат Верховної Ради України, які після окупації стали так званими “губернатором” Херсонської області та його “заступником”.

Читайте також:

Фото з місця ліквідації Іллі Киви у Підмосков’ї (Фото:Надано джерелами NV) СБУ стоїть за ліквідацією Киви і Татарського, отруєнням Сальдо та замахом на Царьова — джерела NV “У соцмережах поширюється багато відео зрадників, на яких вони підтримують російські влади на українських територіях і закликають місцевих громадян до участі в незаконних виборах на території Херсонської області. Деякі з них були відомі як громадські патріоти України та закликали збільшити бюджет на боротьбу з сепаратизмом, а вже через кілька днів після захоплення українських міст погодилися на керівні посади при окупаційних владах”, – йдеться у повідомленні.

Фігурантам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сальдо — екс-нардеп від Партії регіонів, голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року. Був мером Херсона у 2002—2012 роках. У 2020 році програв на виборах мера Ігорю Колихаєву.

Після окупації Херсонської області росіяни незаконно зробили Сальдо головою так званої “військово-цивільної адміністрації Херсонської області”, а потім “призначили” так званим в.о. “губернатора Херсонської області”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button