Новини

Кримінального авторитета Казарцева «замовив» його «бізнес-партнер»?

Останні події в місті Харкові викликали резонанс після гучного викриття СБУ ОЗУ «Князя» та затримання правої руки Казарцева – підприємця Олега Кіяшко, а також інших учасників угруповання. 

За даними «Страна.ua» були також затримані Шелковін, Ободонцев та Кудрін. Окрім цього, самому Казарцеву заочно повідомили про підозру за статтьями 189, 187, 146, 289 КК України (вимагання, розбій, незаконне позбавлення волі або викрадення людини та незаконне заволодіння транспортним засобом).

Як Police Control Ukraine повідомило проінформоване джерело, ймовірно Вадима Казарцева «замовив» його бізнес-партнер на прізвисько «Гончарик» – Гончаренко Михайло Юрійович, який проходить потерпілим у цій справі.На своїй сторінці у Facebook Гончаренко репостить відео затримання учасників ОЗУ «Князя» та виставляє фото із самим Казарцевим (він посередені)

За інформацією джерела, сам «Гончарик» на протязі тривалого часу співпрацював з Казарцевим та був його партнером у декількох бізнес-проектах. Також вони разом відбували покарання за умисне вбивство. На протязі 2019-2020 років їх шляхи розійшлися, на початку вних був якийсь конфлікт, а потім «Гончарик», як то кажуть, почав працювати «на крису» та не повертати певний процент від зароблених грошей на бізнесі на кар’єрі смт. Рогань. Там добувало пісок ТОВ «НВФ «Бархан», засновником якого наразі є Казарцев та Кіяшко.

І нібито «Гончарик» був «смотрящим» за цим кар’єрним бізнесом. З матеріалів досудового розслідування вбачається, що Гончаренко мав частку у цьому ТОВ у розмірі 16%. Надалі Казарцев виявив недоплату грошей та усунув його з цього бізнесу. Як усувають з нібито білого бізнесу у кримінальних кругах відомо, от із Гончаренко це було не виключення.  З матеріалів справи вбачається, що нібито Казарцев надав вказівку Кіяшко висунути вимогу Гончаренко про надання великої суми грошей, аби ті не заволоділи часткою ТОВ, яка належала «Гончарику». Далі там були кримінальні розбірки. «Гончарик» ймовірно вирішив помститись. Він поїхав до київських конкурентів Казарцева (чи то та за їх участі нібито «зареєрдерівся», чи то самому вдалось). Кримінальне провадження було відкрито 27 лютого 2020 року за статтями 189,146,289,187 та 258 КК України. Далі наглядно можна було побачити як «ділять» бізнес колишні компаньйони, ймовірно, використовуючи у цьому такий інструмент, як СБУ. 

Зокрема, видання «Глобалист» повідомляє: «По оперативной информации, поджег автомобиля «Порше» на стоянке у г-цы «Националь» и взрыв автомобиля «Мерседес», принадлежащих Кернесу Г. организовал личный охранник и водитель Данилова В. — Гончаренко М.Ю. («Гончарик»). Используя свои связи в правоохранительных органах, В.Данилов организовал через подконтрольного ему начальника УБОП УМВДУ в Х/обл. Казимира М.В. проверку деятельности ОСАО «АК «Слобожанский» с целью полного подчинения себе данной коммерческой структуры. Данная проверка была поручена ст. о/у по ОВД УБОП УМВДУ в Х/обл. Жилину Е.В. По материалам данной проверки, 25.12.2003 г. Чугуевской межрайонной прокуратурой Х/обл. было возбуждено уголовное дело № 551030059 по ст. 365 ч. 1 УК Украины, в результате чего Кернес Г.А. и его доверенные лица фактически утратили контроль над этим предприятием. По указанию В.Данилова его охранники привезли в гостиницу «Националь», где находится офис Кернеса Г.А. двух поросят, которых выпустили в холле со словами: «Это доля «Гены» за «Слобожанский». Кроме того, зная о том, что Кернес Г.А. ранее неоднократно лечился в 15 психбольнице г.Харькова и является психически неуравновешенным человеком (диагноз: «психопатия — возбудимый тип»), В Данилов с целью вывести его из равновесия и желая унизить Кернеса Г. в глазах его близкого окружения, поручил своему личному телохранителю и водителю Гончаренко Михаилу Юрьевичу, 1967 г.р. (кличка «Гончарик», ранее судимый за два убийства), вступить в половую связь с гражданской женой Кернеса Г.А. — Оксаной Гайсинской. В дальнейшем, Г. Кернесу стало известно об измене Оксаны, и он избил ее.причинив ей телесные повреждения, что стало известно широкой общественности. Имели место ряд публикаций на эту тему в СМИ».

Слід зазначити, що до цього ніхто з правоохоронців «не чіпав» «Князя», він навіть володіє чималим арсеналом зареєстрованої вогнепальної зброї, зокрема пістолетом (нарізним) CZ 75 SP-01, А №765788, дозвіл №2769 від 13.04.2011. Цей пістолет міг опинитися у розпорядженні Казарцева лише як нагородний. Цікаво яким відомством була здійснена нагорода та за які «видатні досягнення» чи «заслуги» він був нагороджений пістолетом?

Нагадаємо, що облік нагородної зброї в МВС не ведеться, про що свого часу повідомляв міністр Аваков.

Також, кримінальних авторитетів Вадима Казарцева та Володимира Манукяна пов’язували з Райніним. Проте сам Ігор Райнін  у 2016 році, коли ще був губернатором називав цю інформацію домислами. 

«Действительно сложно комментировать, знаете, как “Вы знакомы с жирафом?” — так сложно ответить на этот вопрос. Я чётко сказал, что с товарищем Казарцевым у меня даже рукопожатия не было. Хотя если человек криминальный авторитет, то его место не в обществе. Если он в обществе на законных основаниях, то зачем тогда вешать какой-то ярлык. Нужно понять вообще, что такое криминальный авторитет. Фамилия “Манукян”? Я, допустим, пятерых знаю. Я думаю, вы тоже сейчас назовете. О ком идет речь? Сложно отвечать на какой-то заангажированный и выдуманный вопрос, на который давал ответ министр внутренних дел», — повідомив тоді він «Медиапорту».Вадим Казарцев сидить за Ігорем Райніним
2016 рік

Як повідомляли у пресцентрі СБУ «Угруповання тривалий час займалося вимаганням, рейдерством і умисними вбиствами у Харківській,  Дніпропетровській і Полтавській областях. Воно мало чітку структуру і спеціалізувалося на різних тяжких злочинах, зокрема економічного та насильницького характеру. До складу ОЗУ входили у тому числі колишні правоохоронці. Угруповування мало значний вплив на представників органів місцевої влади». Також, «Страна.ua» зазначає, що Казарцев Вадим може бути причетний до вбивства у 2017 році Едуарда Аксельрода, більш відомий в деяких кругах, як «Льопа». Едуард Аксельрод

На території міста Харкова на протязі тривалого часу дійсно вчинено ряд замовних вбивств. 

  • лютий 2016 року вбивство бізнесмена Юрія Димента – близького друга мера міста Харкова Кернеса;
  • серпень 2016 року вбивство кримінального авторитета на прізвисько «Торт» ( Муковоз Олексій);

Читайте також: Начальник відділу УСР Харківщини викрав речові докази на місці вбивства кримінального авторитета «Торта» та причетний до вбивства ?

  • листопад 2017 року розстріл «авторитетного» бізнесмена Едуарда Аксельрода на прізвисько «Льопа»;
  • жовтень 2018 року спроба вбивства «Мамонта» — Владислава Безрука біля спортклубу «Yod»;
  • жовтень 2019 року перестрілка на Клочківській, загиблий Володимир Борох, відомий в кримінальних колах як «Тайсон». Поранення отримав лідер однієї з кримінальних угруповань Григорій Ісаков (за іншими даними Георгій) на прізвисько «Жора»;

Читайте також: Нічна погоня за «Skoda» у Харкові: за кермом був Іван Козявін, який приймав участь у перестрілці на вул. Клочківській.

  • 16 січня 2020 року вбивство директора ритуального агентства міського кладовища №3 Віталія Шульги. До речі, зброю на місці вбивства знайшли лише у липні 2020 року в гаражах, де грались діти.

Жодне вбивство чи напад не розкриті. Правоохоронці по жодному з гучних вбивств «нормально не працюють». Усі ці справи потрапляють до слідчого управління ГУНП в Харківській області, а саме до відділу злочинів, скоєних проти життя та здоровʼя особи, який очолює весь цей час Шарнін Андрій Васильович.(Про підполковника поліції Шарніна А.В. ми розповімо в наступній нашій статті).Шарнін Андрій Васильович

Як нам повідомило джерело у правоохоронних органах, коли не можуть знайти вбивць, є популярним метод «повісити» справи із такими вбивствами на якогось кримінального авторитета, навіть якщо у кілера був зовсім інший «почерк».

Related Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button